Vissza

10 érdekesség a Fáraók aranyáról, azaz a feketeköménymag-olajról

img
07


A feketeköménymag-olaj története több ezer évre nyúlik vissza, az ősi gyógyításban fontos szerepet játszott, melyeket az egyiptomiak papirusztekercseken feljegyeztek. Mindenféle betegségre, általános levertségre, gyulladásokra sőt még bőrproblémákra is alkalmazták. Mohamed próféta úgy vélekedett róla, hogy "gyógyír minden betegségre, kivéve a halálra". Tutanhamon fáraó annyira nagy becsben tartotta, hogy még a sírjába is helyeztek egy üvegcse olajat. A legendák szerint Kleopátra pedig szépségolajként alkalmazta az "áldás magját".

Napjainkban, természetesen már több kutatás is alátámasztja a feketekömény jótékony hatásait. A következőkben összeszedtük 10 pontban, hogy bőrünkre alkalmazva hogyan is hat...                                

TUDTAD?

1. A feketeköménymag-olaj baktériumölő tulajdonságának köszönhetően segít meggátolni a pattanások kialakulását.

2. Az ekcémára is megoldást jelenthet. Egy klinikai vizsgálat során összehasonlították az ekcémára alkalmazott szteroidkenőcs és a feketeköménymag-olaj bőrre gyakorolt eredményeit és mind a kettő ugyanolyan hatásosnak bizonyult!

3. Kiváló bőrfeszesítő! Bőrünkbe masszírozva regeneráló hatású, feszessé teszi a bőrfelszínt.

4. Viszkető bőrfelületre is használható. Csökkenti a viszketési ingert, ezáltal elősegíti a gyulladt bőr gyógyulását.

5. A reumásoknak is enyhülést nyújthat az olaj használata erős gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően.

6. Terhességi csíkok, striák halványítására is alkalmas a bőrbe masszírozva.

7. Pikkelysömör kezelésére is használhatjuk vékonyan az bőrre kenve.

8. A pattanásos bőrfelszín mellett, az aknék is sikeresen kezelhetők az olajjal.

9. A feketeköménymag-olaj hidratáló tulajdonsága miatt kiválóan alkalmas a töredezett hajvégek ápolására, valamint a fejbőrbe masszírozva csökkenthetjük a haj és a bőr szárazságát.

10. Masszázsolajként is használható. Értékes hatóanyagai felszívódva nemcsak feszesítik, hanem fiatalítják is a bőrt.


ÉS EZT TUDTAD?

A termékpalettánk egyik kincse a Mágia szappan, melynek egyediségét a benne lévő feketeköménymag-olaj és a növényi szénpor adja. Használhatod arcmosáshoz, fürdéshez, kiváló választás mindennapos tisztálkodáshoz. A szappanunk használatával megerősítheted bőröd védekező képességét, egyszerre táplál, nyugtat, regenerál. És még egy jó hír! Mágia szappanunk most szuper áron lehet a Tiéd, hiszen 2017. július 30-ig 30% kedvezményt biztosítunk!

avt
Szerkesztő neve
Szerkesztő bemutatkozás