Vissza

Hagyományos izzadásgátló vagy natúr dezodor

img
07

A nagy nyári melegben mindenkinek fontos a megfelelő dezodor választás. Azonban, mielőtt döntünk valamelyik mellett, érdemes tudni, hogy a hagyományos izzadásgátló dezodorok olyan veszélyes összetevőket tartalmaznak - pl.: aumínium vegyületek, SLS, parabének stb. -, melyek az izzadást, mint természetes folyamatot meggátolják, ezzel megakadályozzák a méreganyagok távozását. Bár nem bizonyított, de sok cikkben felmerül, hogy kapcsolat lehet a hagyományos izzadásgátlók és a mellrák kialakulása között. Ezidáig, az erre irányuló kutatások nem bizonyították a két dolog közötti összefüggést, de megjegyzendő, hogy nem is cáfolták a kapcsolatot.

De gondoljunk csak bele! Az izzadásra szükség van az állandó belső hőmérsékletünk fenntartása érdekében, hiszen nélküle felhevülnénk, valamint a méreganyagok is izzadsággal távoznak, ezzel tehermentesítve a vesét. A hagyományos dezodorok pedig pont ezt a természetes, sőt szükséges folyamatot gátolják meg azzal, hogy a pórusainkat összehúzzák, ezáltal megszüntetik vagy lecsökkentik a szükségszerű izzadást, blokkolják a méregtelenítő folyamatot.

Válassz tudatosan! A hagyományos izzadásgátlókkal ellentétben a natúr dezodorok nem szüntetik meg az izzadást, hanem a kellemetlen testszak kialakulásáért felelős baktériumok elszaporodását meggátolják, így a méreganyagok kijutnak a szervezetből. A minőségi natúr dezodorok antibakteriális hatással rendelkeznek, természetes módon fertőtlenítenek és az érzékeny bőrfelületet is ápolják, borotválkozás utáni irritációt csökkentik. Fő alkotóelemük a fertőtlenítő hatású szódabikarbóna vagy cink-oxid, a nedvességmegkötésért felelős kukoricakeményítő és a különféle ápoló vajak, esetleg olajok, illatukat pedig illóolajoknak köszönhetik. Előnyük még, hogy mivel természetes készítmények akár egy nap többször is használhatók. Azonban, fontos tudni, hogy a legtöbb natúr dezodor gyártástól számított fél évig használható, mivel tartósítószert nem tartalmaznak. De ki nem használ el fél év alatt egy dezodort?


A Sheila krémdeókat ITT megtalálod.

avt
Szerkesztő neve
Szerkesztő bemutatkozás