Vissza

Milyen bőrtípussal rendelkezek?

img
05

Ha valakit megkérdezünk avval kapcsolatban, hogy milyen az ő bőrtípusa, az esetek 90%-ban három válasz közül hallhatjuk az egyiket. (Természetesen nem hozzáértő személyek válaszairól van szó.)

A legtöbben a normál, a száraz, illetve a zsíros jelzőket használja, ha bőréről van szó. Azonban ennél sokkal több bőrtípus létezik, melyeket egy kozmetikus vagy más, bőrrel foglalkozó szakember igen jól ismer. Ha pedig segítséget kérünk tőlük, nem csak meghatározzák a mi bőrtípusunkat, de kezeléseket és termékeket tudnak ajánlani, illetve a ápolását illető tanácsokkal is el tudnak látni minket.

A szakemberek jól tudják, hogy rengeteg paraméter határozza meg egy-egy ember bőrtípusát. Majdnem húsz évvel ezelőtt Dr. Leslie Baumann, amerikai bőrgyógyász, kidolgozott egy új módszert a bőrtípus meghatározására, ami nem csak a szakembereknek, de a laikusoknak is segítséget nyújt.

Az ő módszere alapján néhány kérdésre kell választ adni és az alapján kiderül, hogy ki milyen bőrtípussal rendelkezik. Az ő kérdései a következők:

1. Ki szokott száradni a bőrünk?

2. Ráncos a bőrünk?

3. Bőrünk érzékeny, esetleg meg szokott rajta jelenni valami féle kozmetikai probléma?

4. Pigment foltok találhatóak a bőrünkön?

avt
Szerkesztő neve
Szerkesztő bemutatkozás