Vissza

SHEILA NATÚR SZAPPANOK TESZT - Everyday Pleasures Blog

img
02

SHEILA NATÚR SZAPPANOK

8:31


Tavaly az első karácsonyi ajándékom egy különleges csomagolású, kézműves szappantrió képében érkezett a Sheila alkotóitól. A csinos, egyedi fadoboz egyből elrabolta a szívemet, most pedig ideje beszámolnom arról, mit rejtett pontosan, illetve hogyan teljesített a három fürdőtermék.
Teljesen hétköznapi, mégis inspiráló történet áll a Sheila manufaktúra megalakulása mögött: a Benke család több tagja is szenvedett a zsíros, problémás bőr okozta kellemetlenségektől, hiába próbáltak ki rengeteg kozmetikumot, a helyzet csak nem akart javulni, míg egy tengerparti nyaralás során fel nem fedezték, hogy a vízben lévő só rengeteget javított a bőrük állapotán. Ezek után megalkották saját sószappanukat, majd később egyet az ekcéma kezelésére is, innentől pedig nem volt megállás: 2015 óta sorra készítik a különféle kézműves termékeket a nagyközönség számára is.

Hozzám egy ínyenc válogatás érkezett egy csodálatosan megmunkált, iszonyatosan megnyerő és praktikus fadobozkában. Persze nem minden a külső, de nagyon sokat dob a vásárlói élményen, ha különleges csomagolásban érkezik a termék, sőt, még a beltartalom is ki van csinosítva: a szappanokat egy szép, de áttekinthető borítás fedi, ami még pluszban egy masnival is át van kötve, igazi ajándék benyomását keltve. Decemberben magam is úgy éreztem, hogy az első ünnepi meglepetésemet tartom a kezemben.


Mindhárom szappan más és más összetevőkkel bír és különböző feladatok elvégzésére hivatott. Közös alapanyagaik az extra szűz olivaolaj, az ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag kókuszolaj és a sheavaj. Kb. 90 grammosak, kényelmesen elférnek a tenyerünkön.
A Hévízi iszapos szappan áll a szívemhez a legközelebb, mivel Keszthelyen végeztem főiskolai tanulmányiamat egészségturizmus szakon és többek között a Hévízi Tófürdő igazgatója is oktatott, illetve személyesen is jártam a tónál, valamint a Zena Beauty szalonban és betekinthettem a kulisszák mögé, pl. közelről is megcsodálhattam a híres hévízi iszapot.

Magyarországon 5 gyógyiszapot ismer el és tart számon a szakma: a marosi iszapot, a kolopi iszapot, a hévízi iszapot, a hajdúszoboszlói iszapot és a páhoki iszapot.
A gyógyiszap  akár hajpakolás, akár ízületi problémák, akár nőgyógyászati panaszok esetében is segítőtárs lehet, de természetesen a bőrápolásban is nagyon hasznos, főképp a zsíros, pattanásos bőrt kezeli kiválóan, mivel mélytisztító és méregtelenítő hatású. Ezenkívül sebgyógyító, gyulladáscsökkentő és még a narancsbőrrel is felveszi a harcot.

A hévízi tó vize gáznemű anyagokban gazdag, kénhidrogént, szénsavat, metánt és rádiumgázokat tartalmaz, a hévízi iszap pedig a maga nemében páratlan a világon, így ezt a szappant igazi kuriózumnak tartom mind turisztikai szakmai, mind bőrápoló blogger szempontból nézve.


A Fahéjas szappan illata mennyei, számomra a téli időszak velejárója ez a fűszeres aroma, így egy hideg estén nagyon jó érzés zuhanyozni ezzel a szappannal.A fahéjpor természetes bőrradír, ezért a tisztító hatása is kiváló a terméknek.

A Dinnyeszappan remekül megidézi a nyár hangulatát még a fagyos időjárás közepette is, és még a megjelenése is azt az érzést kelti, mintha egy dinnyeszeletet tartanánk a kezünkben. Az illat itt is fenséges, ráadásul a benne lévő rózsaszín agyag szépen tisztítja a bőrt, a ricinusolaj pedig hidratálja.Összességében nagyon jól sikerült termékeknek tartom a kipróbált szappanokat, még egy üde színfolttal gazdagodott a hazai natúrkozmetikum kínálat. Mindhárom termék kellemesen, mérsékelten képez habot, nem szárítja a bőrt. Az iszapos mélyen tisztít, a fahéjas testradírnak is kiváló, a legkevésbé sem durván, mégis hatékonyan dolgoznak a szemmel is látható szemcsék, a dinnyés pedig még a legzordabb téli estén is emlékeztet rá, hogy nem tart örökké a fagyos sötétség, nem is olyan sokára élvezhetjük a napsütést a tóparton.  Szappanimádóknak kötelező ajándék egy ilyen hármas csomagocska, az öröm garantált!
A szappanokat megrendelheted a cég webáruházában: http://www.sheilaszappan.hu/

avt
Szerkesztő neve
Szerkesztő bemutatkozás