AZ ÁRVA KUTYÁK MÁSODIK ESÉLYÉRT NYÜSZÍTENEK
MOST TE IS SEGÍTHETSZ RAJTUK

MINDEZT ÚGY , HOGY NEM CSAK VELÜK, HANEM A SAJÁT KUTYUSODDAL IS JÓT TESZEL! 

AZ ÁLLATVÉDŐ SZERVEZETEK SZÁMÍTANAK RÁNK

Durva becslések szerint Magyarország utcáin ma több mint 1 millió kutya kóborol gazdátlanul. Ez rengeteg (Budapest lakosságának közel fele!). A legrosszabb az egészben, hogy egyikük sem önszántából él egyik napról a másikra, kilátások nélkül, sokszor betegen.

Azért kerülnek utcára, mert 
- a gazdi nem akar kölyköket, de nem ivartalanítja kedvencét, 
- a szaporító nem tudott mindenkit eladni az alomból (például azért, mert a túltenyésztés miatt betegen született),
- a felelőtlen kutyatartó néhány hét után rájön, hogy nincs elég türelme, ideje és az egész több, mint „egy jó buli” (mert egy házi állatot etetni, sétáltatni, nevelni, ápolni kell).

Ezek az emberek úgy gondolják, hogy az a megoldás, ha a teherré vált állatokat egyszerűen kiteszik, és a sorsukra hagyják őket – leírni is szörnyű. Szerencsére vannak menhelyek, akik befogadják őket, de az ő kapacitásaik, erőforrásaik is végesek.


Sokan önkéntes alapon dolgoznak és a legtöbb szervezet támogatásokból fedezi a működését. A költségek természetesen őket sem kímélik, hiszen az etetés, gondozás, ápolás, az orvosi ellátás és az örökbefogadási program jelentős anyagi forrásokat emésztenek fel.


A szívünkön viseljük a gazdi nélkül maradt állatok sorsát, ezért úgy döntöttünk, ezúttal két módon fejezzük ki tiszteletünket és támogatásunkat az elkötelezettségük iránt.


- Sheila termékeket küldünk nekik (természetesen ingyen), hogy jó minőségű natúr kutyakozmetikummal tudjanak dolgozni.
- 2019. július 31-ig minden beérkezett rendelés nettó értékének 10%-át felajánljuk egy általad választott állatvédő szervezetnek (és 12 000 forint feletti rendelésnél a kiszállítási költséget is átvállaljuk).


ITT MEGNÉZHETED KIKET TÁMOGATHATSZ!

A TE KEZEDBEN IS OTT VAN AZ ESZKÖZ, AMIVEL SEGÍTHETSZ

Most úgy teheted boldogabbá a rászoruló kutyusok életét, hogy közben a saját kedvencedet is kényezteted, mert 2019. július 31-ig minden Sheila webshopban leadott vásárlás kosárértékének nettó 10%-át átutaljuk az általad kiválasztott szervezetnek.

MINDENKI KAP VALAMIT

 - A kutyád egy bunda- és bőrbarát natúr kutyakozmetikumot, ami irritáció és mesterséges anyagok nélkül ápol.
 - Az állatvédő egyesületek lehetőséget, hogy még több négylábú életét tegyék jobbá.
- Te pedig egy vidám, ápolt, jó illatú házőrzőt és a jótett érzését.

ILYEN EGYSZERŰEN PIPÁLHATOD KI A NAPI JÓ CSELEKEDETET

MIT KELL TENNED?

Válogasd össze a kedvenc kutya
kozmetikumaidat
vagy válassz egy nektek való csomagot.
(12000 forint felett mi álljuk a szállítást.)

Döntsd el, kit szeretnél támogatni.

Add le a megrendelésedet.

Kosár értéked 10% -át átutaljuk a szervezetnek, akik az összeget elsősorban orvosi ellátásra, ápolásra, etetésre és üzemeltetésre fordítják.

Az országban több lesz az egészséges, farkát vidáman csóváló kutyus.

Szívesen csatlakoznál a kezdeményezéshez? Akkor gyere, nézz szét a Sheila oldalon és válogasd össze a nektek való termékeket.

MIÉRT TEKINTJÜK KÜLDETÉSÜNKNEK, HOGY SEGÍTSÜNK?

Személyes oka van, hogy szeretnénk, ha kevesebb négylábú kerülne utcára a túltenyésztés miatt. A családunk a három kutyánkkal teljes, akik közül kettőt mentettünk.

Lucky

Az egyikük Lucky, egy Jack Russell terrier, akit egy szaporítóból hoztunk el. Lucky szürkehályoggal született és minden igyekezetünk ellenére csak az egyik szemét sikerült megmenteni és azzal is csak 40%-os a látása (gyakorlatilag csak foltokat lát).
Szerencsére jól alkalmazkodott a körülményekhez és ha valaki nem ismeri, nem mondja meg róla, hogy szinte teljesen vak.

Drazsé

Drazsé, a keverékünk története szintén rosszul indult (nem szívesen részletezzük, milyen borzalmas helyről hoztuk el), de mára kiegyensúlyozott életet él. Egyébként minden nap bejár velünk dolgozni és ő a mi kis portásunk, mert azonnal jelez, ha jön valaki, az idegeneket pedig rendesen megugatja. :)

TE DÖNTÖD EL, MELYIK ÁLLATVÉDŐ SZERVEZETET TÁMOGATOD

Rex Kutyaotthon Alapítvány

A története az állatorvos Péter és Irénke néni összefogásából indult útjára, aki a halála után a vagyonát egy állatmenhely létrehozására ajánlotta fel. Sajnos ezt egy rokon elperelte, de ez nem akadályozta meg a menhely létrejöttét, ahol nemcsak a sebesült állatokról gondoskodnak, hanem felelős állattartásra is nevelnek.

Eszkuláp Állatvédő Egyesület

Azokat a kutyusokat oltalmazza, akiknek kevés esélyük van a hosszú életre. A szervezet egy kerekesszékes tacskókeverékről kapta a nevét, akinek az orvosok szenvedéssel teli fél évet jósoltak, ám ő ezt meghazudtolva 5 és fél évet élt boldogan. A kitartásával, küzdeni akarásával pedig mindenkinek példát mutatott.

Noé Állatotthon Alapítvány

Budapest legnagyobb állatotthona, ahol a bajba jutott állatokat mentik önerőből, a fenntartásukat pedig támogatásokkal fedezik. Az álmuk egy olyan világ megteremtése, ahol minden állatnak joga van az élethez és ahol minden állat kaphat egy második esélyt.

Westie Rescue Hungary

A boldog gombszemekért létrejött alapítvány. A csapat tagjai mindannyian boldog westie(k) vidám gazdijai, akik a polgári hivatásuk mellett szívügyként tekintetnek a szervezet körüli munkákra. Egyébként nemcsak a westie-k iránti rajongásuk közös bennük, hanem az is, hogy az állatszeretetük egészen a gyermekkorukig nyúlik vissza.

BoBu Boldog Bulldog Alapítvány

Több mint egy menhely, egy igazi bulldog bolond brigád: összefogja a bulldogos gazdikat, az elsődleges céljuk a súlyosan beteg bulldogok kezelésének támogatása (ami sok gazdinak megterhelő anyagilag) és a bulldogok szaporításának visszaszorítása. A Gazditól-Gazdihoz program keretein belül pedig azért dolgoznak, hogy a lehető legtöbb bulldog gazdira találjon és elkerülhesse a menhelyeket.

Csivava Fajtamentő Egyesület

A csivavák testi-lelki rehabilitációja után gondoskodnak az örökbeadásukról, hogy egy szerető otthonban élhessenek. Elkötelezettek az állatkínzások ellen, missziójuk a szaporító telepek felderítése és felszámolása. Sajnos a csivavatartás is divat lett, ami a fajta kárára vált – a túltenyésztés miatt sok beteg kutyus kerül az utcára.

Állatmentő sereg

Küldetésüknek tekintik az állatvédelmet és az állatmentést, így aktívan fellépnek az állatkínzás ellen és besegítenek a menhelyeken. A szervezet tagjai az életmódjukkal is igyekeznek példát mutatni: mindannyian vegánok, amivel magánemberként plusz egy lépést tesznek a környezetünk jövőjéért.

Te tudod már, kinek segítenél? 

Akkor gyere, nézz szét a webshopunkban, ahol csak olyan termékeket találsz, amelyek nem tartalmaznak állati eredetű összetevőket
 (és persze minden állatkísérlettől mentesek).

ÖRÖKBEFOGADÁSON GONDOLKOZOL?

Számos kis szőrmók várja, hogy valaki rátaláljon és egy példaértékű, szerető család önzetlen tagjává váljon. Néhány kis gazdiravárót szeretnénk figyelmedbe ajánlani, lehet, talán pont őt kerested…

Gringo - 12 éves, ivartalanított kan kutya

„Sajnos velem is az történt mint sok fajtatársammal. Örökbefogadtak, de aztán később bővült a család, gyerekek, építkezés. Én többször kimentem az utcára ami a szomszédoknak nem tetszett. Gazdáim nem tudtak gondoskodni biztonságomról, és úgy tűnik, rokon, barát sem volt aki ideiglenesen, az építkezés végéig, vigyázott volna rám. Az első időben nagyon nehezen viseltem, hogy visszakerültem. Étvágyam sem volt. De aztán a kedvesség és a törődés meghozta az eredményt. Ráadásul most társam is van, nem egyedül vagyok a kennelben. Így most már sokkal jobban érzem magam, korom ellenére még aktív vagyok. De az ideális az lenne, ha idős napjaimat szerető gazdi mellett élhetném.”

Gringo jelenleg a Rex kutyaotthonban lakik. Szeretnéd megismerni? Bővebb információt itt találsz: www.rex.hu

BioBonbon - 2015-ben született, oltott, chipezett, ivartalanított, szívféreg negatív, közepes-nagy testű keverék kan.

Bonbon egy beszámíthatatlan ember portáján született, élete első, ott töltött, emberi kapcsolatot nélkülöző hónapjai nagyon komoly nyomot hagytak a viselkedésén, szocializálatlansága miatt rendkívül félős. A pórázon már szépen közlekedik, a lakáshoz szoktatása is folyamatban van. A kényelmet nagyon élvezi, de nem szobatiszta, és ezt-azt hajlamos meg is rágni. Más kutyákkal összeszoktatható, egy stabil szuka kutyának kifejezetten örülne társként. Bonbon jelenleg csak nagyon elkötelezett és végtelen türelemmel bíró gazdi mellé mehet. Reméljük, akad majd neki ilyen. Örökbefogadási szerződéssel és benti tartással, mehet gazdához. Kizárólag udvari tartásra az egyesület nem ad kutyát!

Felkeltette érdeklődésedet? Kattint a https://www.eszkulap.hu/ honlapra, vagy írj egy rövid bemutatkozó levelet az egyesület e-mail címére: eszkulap2016@gmail.com

Odi - 2015 körül született, picit nagyobb termetű, tacskó keverék kan.

A keceli gyepmesteri telepről mentették, altatás elől. Jó idegrendszerű, mindenkivel lepacsizó, vidám, az élet nehézségeiből életszemlélete miatt semmit nem érzékelő, hihetetlenül vicces kutya. Aktív gazdit keres, aki megtanít neki mindent, ami eddig kimaradt az életéből. Remekül illene egy szeleburdi családba vagy egy aktívabb pár, személy mellé, akik lehetőleg minden buliba vinnék őt! Más kutyákkal is oké, mert mi más is lenne… ? Egyedül lenni nem szeret, de idővel ügyesen megszokja ezt is. Odi oltva, chipezve, szívféregre-szűrve, ivartalanítva, örökbefogadási szerződéssel és benti tartással költözhet gazdához. Kizárólag udvari tartásra az egyesület nem ad kutyát! Ideiglenes befogadót is keresnek számára.

Odi jelenleg az Eszkuláp Állatvédő Egyesület gondozásában van. Bővebb információért keresd fel a https://www.eszkulap.hu/ egyesület honlapját! 

Tinta - 2009-es születésű, rövid szőrű, trikolor kan kutya. Nagyon aktív, mozgékony, játékos.

2011-ben került a NOÉ Állatotthon gondozásába. Dömsödön elgázolta egy autó, azonnali orvosi ellátásra volt szüksége. A sokktalanítás után kiderült, hogy sérülései szerencsére nem annyira súlyosak, mint amilyennek elsőre látszódtak. Törése nem volt, "csak" csúnya szakadt sérülései. A kezelést követően tökéletesen felépült. Orvosi vizsgálatok alacsony pajzsmirigy működést mutattak, amelyre gyógyszeres kezelést kap. A gyógyszert valószínűleg élete végéig szednie kell. De ezzel tökéletes teljes életet él.

Tinta számodra az igazi? Keresd fel a NOÉ Állatotthon Alapítványt a további információkért. http://www.noeallatotthon.hu/

Hekk - 2006-ban született, tacskó keverék kan kutyus

Bár nem fajtatiszta, de teljesen tipikus tacskó kívülről - belülről. Kurta, görbe lábacskái szívet formálnak, ha szemből nézzük, hasa szinte a földet súrolja. Morgós, odaszólogatós, okoskodó. Olyan igazi tacskó-vezéregyéniség. Előéletéről tudjuk, hogy egy illegális lakásfoglaló család nehéz sorsú kutyája volt. Hiába volt családja, nagyon rosszul bántak vele, sokszor volt egyedül az utcán, ahol kutyákkal és emberekkel kötözködött, verekedett. A családot kilakoltatták és ők rövid úton megszabadultak a kutyától. Így került a Noé Állatotthon Alapítványhoz. Tacskólelkében ez nagyon komoly törést jelentett, dünnyög is miatta rendesen. Nagyon reméljük, hogy jön még valaki aki meglátja benne a lehetőséget, és lesz egy igazi családja, aki megbecsüli és az egész további életére otthon biztosít neki.
Bővebb információért fordulj a NOÉ Állatotthon Alapítványhoz: http://www.noeallatotthon.hu/

Bamboos - 12 éves, ivartalan szuka

Bamboos egy törzskönyvezett, 12 éves senior hölgyemény. Idős gazdája sajnos elhunyt, így került a Westie Rescue Hungary gondozásába. Komótos, szeretetre méltó, alkalmazkodó kutyus, aki korából adódóan már se nem lát, se nem hall jól. A kaját ettől függetlenül kilométerekről kiszagolja! Sajnos cukorbetegsége miatt szigorú diétán van és naponta kell vércukrot mérni és inzulint adagolni neki. Nagyon reménykedik benne, hogy mindezek ellenére lesz, aki őt szeretné, aki az ő hátát szeretné simogatni esténként. Egy kis kertnek is örülne, mert imád bóklászni és napozni.

Akit érdekel Bamboos kutyus és szeretne róla többet megtudni jelezze a Westie Rescue Hungary felé emailben: gazdi@wrh.hu vagy keresse fel a honlapjukat: http://wrh.hu/

Pepe - 5 év körüli, ivartalan kan

Pepét a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület, bejelentés alapján fogta be közel a román határhoz. Másik két társával együtt, falkába verődve próbáltak az emberek közelébe férkőzni, de mindenki támadásnak vette, ezért kérték a speciális mentős segítségét. Hamar kiderült, hogy mindegyik kutya csak ételért vagy jó szóért reménykedett, de nem agresszívak. Pepe ezt követően érkezett a Westie Rescue Hungary fedélzetére. 5 év körüli, kan kutyus, aki majdnem egy éve rehabilitáció alatt van, igazi rekorder ilyen tekintetben. Súlyosan allergiás, teszt alapján kizárólag szarvashusit ehet - ő ezt persze nem bánja. Szépen kinőtt a szőre, de nagyon oda kell figyelni az etetésére, az immunrendszerének erősítésére és a rendszeres ápolásra - ezt már bánja ő is. Ezen felül el kellett távolítani egy ólom lövedéket az oldalából, ki kellett kezelni a szívférgesséből és ivartalanítva is lett. Hamarosan átesik még egy ortopédiai műtéten, hogy fájdalommentesen futkározhasson további életében. De Pepe úgy érzi, hogy már a célegyenesben van és elkezdődhet az igazi gazdi keresése számára. Szeretne egy nyugodt családi környezetet, sok simogató kezet, lehetőleg lakásban, mert a bőre miatt nem koszolhatja magát napestig.

Szeretnél Pepe családja lenni? A Westie Rescue Hungary várja az érdeklődéseket a gazdi@wrh.hu e-mail címre, vagy keresd fel honlapjukat: http://wrh.hu/

Tigris - 11 hónapos angol bulldog kan kutya

Na jó, azt nem mondom, hogy nincs hasonlóság köztem és egy tigris között. De csak jó értelemben. Sok a csíkom. És valóban nagytestű vagyok. Tudok gyors lenni, de jobban szeretek lustálkodni. Viszont egyáltalán nem vagyok veszélyes, sokkal inkább bújós. És nagyon vágyom arra, hogy legyen egy olyan kétlábúm, akihez folyamatosan bújhatok. Szóval…ha úgy érzed, hogy neked egy hozzám hasonló óriás macska testű és még annál is sokkal nagyobb lelkű kutya fiúra van szükséged mint én, akkor írj üzenetet a BOBU Alapítványnak.

Szívesen lennél Tigris gazdija? A BOBU Alapítvány készséggel áll rendelkezésedre, keresd fel honlapjukat: http://bobu.hu/

Zara - 4 éves francia bulldog jellegű kislány

Akik ismernek azt mondják, hogy kívül-belül mindig mosolygok és árad belőlem a nyugalom és a harmónia. Ha rossz kedved van, vagy csak egy kis melegséget szeretnél, hozzám mindig fordulhatsz. Állandóan kapható vagyok egy kis bújásra és az én vállamon még akár ki is sírhatod magad. Tyúkanyós típus vagyok, szeretem összetartani a családot, és akit egyszer megszeretek azért minden helyzetben kiállok. Nem vagyok egy ugrabugra, de ha sétálni szeretnél vagy társaságba vágysz, én oda is szívesen követlek majd. Egyet kérek csupán: Ha egyszer azt mondod nekem én a Tiéd vagyok, akkor maradj Te is az enyém ÖRÖKRE!

További információért keresd fel a BoBu Boldog Bulldog alapítvány honlapját: http://bobu.hu/

Bobi - 10 éves, csivava kan kutya

Bobi 2009.08.14-én látta meg a napvilágot. A Csivava Fajtamentő Egyesülethez 2017. szeptember 1-én került. Légcsőszűkülettel, fogkövekkel, gyulladt fogínnyel és mozgó fogakkal került a szervezethez. Félénk kutyus, aki igazi, szerető családját keresi.

Szeretnél Bobival jobban megismerkedni? Keresd fel a Csivava Fajtamentő Egyesület honlapját: https://csivavamentes.hu/

Kókusz és Marci

Kókusz egy fiatal, kislány, aki szerelmes az emberekbe meg a kajába. A kajába amúgy jobban! Hihetetlenül jó fej kutya, aki rengeteget bolondozik. Hallása szelektív, így következetes gazdit keresnek Neki. A kerítésnek szupernek kell lennie. Amikor az Állatmentő Sereghez került, akkor nagyon szeretett egyik kifutóból a másikba mászni. Amióta Marcival (az Állatmentő Sereg keverék kan védencével) él, azóta nem néz semmit se mászókának. Egész nap bolondoznak! Az Állatmentő Sereg álma, hogy valaki együtt fogadja majd örökbe Őket. Valaki aki egész nap azon szeretne nevetni, ahogy idétlenkednek. :)


Szerinted az álmok valóra válhatnak? Ha beleszerettél Kókuszba, vagy Marciba vagy akár mind a kettőbe, ne habozz, vedd fel az Állatmentő Sereggel a kapcsolatot a info@allatmentoszolgalat.com e-mail címen, vagy keresd fel honlapjukat: http://allatmentoszolgalat.com

Mázli Matyi - a labdazsonglőr

Imádok labdázni, tudok ölbe kutya is lenni és ordítani se szoktam, szuper szobatiszta vagyok.

Szuper kutyus, akit gazdái elhanyagoltak és egy nap a szokásos csavargásából törött lábbal tért haza. Amire tudomást szerzett az Állatmentő Sereg erről, sajnos bekövetkezett a csontosodás, hiszen állatorvos szinte születése óta nem látta. Szerencsére, az idő elteltével Mázli Matyi már 4 lábon fut-szalad. Tökéletesen terheli a korábban törött lábát és extrába kiderült, hogy labdafüggő. Ha a labda előkerül, akkor már a kaja sem olyan izgi.

Mázli Matyi várja a jelentkezéseket! Bővebb információért fordulj az Állatmentő Sereghez a info@allatmentoszolgalat.com e-mail címen, vagy keresd fel honlapjukat: http://allatmentoszolgalat.com

MÉG TÖBBET SZERETNÉL TENNI?

Akkor oszd meg a kezdeményezést, hogy minél több segítőszándékú kutyabaráthoz eljusson: