1. Fontos, hogy kényelmes, biztonságot nyújtó helyen végezzük el a bőrredő tisztítást, mondjuk egy kosárban. Ennek lényege, hogy a tisztítást a kutya valamilyen kellemes, pozitív dologgal kapcsolja össze, így a jövőben sem lesz gondunk a tevékenység elvégzésével.

2. A bőrredő tisztításhoz szükségünk lesz meleg, de nem forró vízre, vagy Sheila Kozmetikum bőrredő tisztító folyadékra és egy puha rongyra. Óvatosan végezzük a műveletet. Különösen figyeljünk az olyan területeknél, mint az orr és szemek környéke, mert bár speciális bőrredő tisztító folyadékot alkalmazunk, mégis érdemes fokozott figyelemmel lennünk. Figyeljünk oda, hogy semmilyen körülmények között ne dörzsöljük a bőrt, inkább legyünk türelmesek.

 

 

3. Miután a vizes tisztítással kész vagyunk, puha, száraz kendővel, szintén nagyon óvatosan töröljük át a területet, töröljük szárazra a redőket. Ez azért fontos, mert a nedves környezetben könnyebben elszaporodnak a baktériumok és nem, hogy használt volna a tisztítás, de még bajt is okozhatunk vele.

4. Érdemes megjutalmazni az ügyes kutyusunkat a bőrredő tisztítás végén, jutalomfalattal, vagy játékkal, így hamar megtanulja, hogy érdemes jó kutyának lenni!

Amennyiben mégis begyulladna a kutyus bőre, kérjük állatorvos segítségét. Szerencsére a megfelelő krémek segítségével a kutyusok általában könnyen megbirkóznak a gyulladással.

0
    0
    Kosarad
    A kosár üresTermékek