Ha otthon vagy a kutyák ápolásában, meglehet, hogy hallottál már a huminsavról korábban. Ha nem, akkor se csüggedj, most ugyanis megismerkedhetsz ezzel az igencsak értékes anyaggal, amellyel sokat tehetsz a kutyusod egészsége érdekében. Lássuk, mit is takar ez a név és milyen problémák kezelésében nyújthat segítséget!

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a különböző irritációk megelőzése és gondozása kiemelt jelentőségű a kutyák esetében. Ezek a kellemetlen tünetek ugyanis nem csak az életüket keserítik meg, de velünk ellentétben sokszor azt sem tudják, hogy vajon mi történt. A bőrirritáció ugyanis nem olyan, mint a citrom, amit megkóstolnak és rájönnek, hogy rossz az íze.

Ennek megoldásában sokat segíthet, ha huminsavas készítményt alkalmazol.

Mi is ez a huminsav tulajdonképpen?

A huminsav egy nagy molekulájú, bonyolult szerkezetű vegyület. Felhasználási területei igen széles skálán mozognak, mivel a legtöbb vegyülettel képes reakcióba lépni. Ezek a folyamatok különböző anyagok lévén más és más eredménnyel járnak. Az ókorban gyógyászati célra alkalmazták, de állateledelekben is felhasználható.

A sav ráadásul egy teljesen természetes anyag, előállításához nincs szükség mesterséges adalékokra. A kutyák egészségmegőrzése mellett hatékonyan alkalmazható emberek számára is, mivel jótékonyan hat az emésztésre és a bélrendszerre, valamint szembeszáll a szabad gyökök káros hatásaival is, ami például az öregedés folyamatáért felel.

Ugyanezeket az áldásos hatásokat a kutyád is megtapasztalhatja, ha olyan termékeket használsz a gondozása során, amelyek tartalmazzák ezt az értékes anyagot. Kívül és belül egyaránt segít helyreállítani számos különböző problémát és azok kellemetlen tüneteit. Segítségével a kutyusod újra boldog és kiegyensúlyozott lehet, az állandó vakaródzás helyett.

Hogyan hat a huminsav a szervezetre?

Mint azt már említettük, a vegyület külsőleg és belsőleg egyaránt alkalmazható különböző formában. Elfogyasztva, gondoskodik az állatok szervezetének megfelelő nyomelem ellátásáról, valamint segít szabályozni a bélflóra működését és az emésztőrendszer Ph-ját is.

Emellett, mivel szembeszáll a káros szabad gyökökkel, ezért a bőr és a szőr belülről történő támogatásában is jelentős a hatása. Immunerősítő képességével pedig segíti a kültakaró védekezését is a különböző környezeti hatásokkal szemben, amelyek egy-egy hideg téli napon, vagy éppen egy hatalmas pocsolyában önfeledten játszva érhetik a blökit.

Ha külsőleg szeretnéd alkalmazni, akkor a fentebb is említett problémák mellett különböző sebek, csípések és horzsolások kezelésére is bátran bevetheted. A Humac Help regeneráló krém huminsav tartalmának köszönhetően kiválóan alkalmas az előbb említett panaszok kezelésére. A test biokémiai folyamatainak erősítésével csökkentheti a fájdalmakat, valamint a gyulladáscsökkentésben is élen jár a huminsav. 

A bőr ellenálló képességének és rugalmasságának helyreállításával a kedvenceden jelentkező tünetek enyhülhetnek. Az ellenálló képesség és rugalmasság támogatásával hosszú távra biztosíthatod a jó közérzetet és a finom puhaságot, ami négylábú barátaink egyik legjobb tulajdonsága.

Olyankor is érdemes huminsavat használnod, ha olyan elváltozásokkal kell szembenéznetek, amely az irritációk mellett szőrhullással jár. A méreganyagok megkötésével és a mikroelemek szervezetbe juttatásával a bunda visszanyerheti régi erejét.

Természetesen, hogy amikor a kutyusod valamilyen betegséggel vagy sérüléssel küzd, akkor szeretnéd varázsütésre megszüntetni az ezzel járó kellemetlenségeket. A huminsavas termékek alkalmazásával sokat tehetsz ennek érdekében, így már a gyógyulás folyamata alatt is felszabadultan élvezheti az élet minden pillanatát. 

Gondoskodj kedvenced egészségéről kívül és belül egyaránt, így igazán önfeledt és boldog lehet minden együtt töltött perc! Ints búcsút a bőrproblémáknak és az irritációnak!

0
    0
    Kosarad
    A kosár üresTermékek