A fürdetés

A kutyusok szőrzetének megfelelő ápolásához hozzá tartozik az időnkénti fürdetés is. Ennek gyakorisága nagymértékben függ a kutya szőrzetétől és élethelyzetétől.

Azonban oda kell figyelni, hogy a fürdetéshez milyen szert használunk, mert ha nem megfelelő kutyasampont alkalmazunk, akár ki is száríthatja és megkeményítheti a szőrt. A fürdetési tevékenységet végezzük tiszta víz és kutyasampon egyvelegével. Kellemesen meleg, nem forró vízzel végezzük a fürdetést, a kutya hátsó felétől előre haladva. Kutyasampon használata esetén ügyeljünk, hogy azt alaposan öblítsük ki a kutya szőréből. Ha végeztünk, alaposan töröljük át egy puha kendővel, vagy törülközővel, majd szükség esetén hajszárítóval szárítsuk. A kefélés ilyenkor is jó hatást érhet el.

A fültisztítás

A kutyusok fülét érdemes havonta ellenőrizni, szükség esetén fültisztítót alkalmazni. A fülek belső oldalának külső részén kell elvégezni a pucolást. A tisztításhoz kitűnően alkalmazható speciálisan erre a célra készített fültisztító folyadék, mely webáruházunkban is megvásárolható.

A szemek tisztítása

Soha, semmilyen irritáló anyagot ne juttassunk a szembe! A szemek tisztítása tulajdonképpen annyiból áll, hogy a váladékot, csipát egy nedves vattakoronggal eltávolítjuk. A vattakorongra használhatunk a Sheila fültisztító folyadékból is, mely kiválóan oldja a szennyeződéseket.

0
    0
    Kosarad
    A kosár üresTermékek