Amikor egy család úgy határoz, hogy ideje lenne egy négylábú taggal is gyarapodni, gyakran merül fel a kérdés: venni vagy örökbe fogadni? A kérdést nem dönthetjük el helyetted, viszont elárulhatunk neked néhány alapvető tudnivalót, hogy miért érdemes menhelyi blökiben gondolkodnod.

Természetesen, mielőtt belevetnéd magad az örökbefogadás útvesztőjébe, van néhány alapvető tudnivaló, amivel nem árt tisztában lenni. Általában a mentett szőrmókok befogadása jelentősen eltér attól, mint amikor a tenyésztőnél lefoglalod a kiskutyát, majd amikor eljön az elválasztás ideje, egyszerűen hazaviszed.

Lássuk, hogyan működik a családgyarapítás, ha egy gazdátlan ebet szeretnél hazavinni!

Nem agresszívek ezek a kutyák?

Sokan tartanak attól, hogy azok a négylábúak, akik valamilyen oknál fogva utcára kerülnek, több problémát okoznak, mint megvásárolt társaik. Természetesen tény, hogy akadnak köztük olyan egyedek, akik nagyobb hozzáértést, esetleg speciális ellátást igényelnek, de ez nem minden esetben van így. Nem minden mentett kutyát bántalmaztak évekig, mielőtt egy menhelyre került volna.

Például vannak olyan almok, amelyeket egyszerűen utcára tesznek, mert nem voltak tervben, nem akarnak velük bajlódni. Ők azok, akik a körülményekhez képest még viszonylag szerencsés helyzetben is vannak, mivel a kölyökkutyák többnyire hamar gazdára találnak és még nincsenek olyan többéves berögződéseik, mint idősebb társaiknak.

Mi történik a gazdijelöltekkel a menhelyen?

A legtöbb menhelyen az örökbefogadást egy ismerkedési szakasz előzi meg. Hogyan is néz ki egy ismerkedési szakasz? Nos, elsőként ellátogatsz a menhelyre, ideális esetben már esetleg jelölted is van, akit szeretnél majd hazavinni. Ha még nem választottál kutyát, akkor sincs semmi baj, hiszen így lehetőséged nyílik élőben találkozni velük.

Ez az első alkalom, amikor testközelből megismerkedhetsz a leendő családtaggal. Megeshet, hogy még félénk, vagy épp túlságosan is lelkes, hiszen mindeddig nem volt szerető családja. Ezt követően érdemes még néhány alkalommal ilyen ismerkedő találkozásokat szervezni, hogy biztosak lehessetek a dolgotokban. Ezt a többkörös megoldást egyébként több helyen kötelezővé is teszik.

Mire számíthatsz az örökbefogadott kutyától?

Sok szeretetre és rengeteg vidám, együtt töltött percre. Abba sajnos senki sem láthat bele, hogy korábbi gazdáik miért váltak meg ezektől a nagyszerű állatoktól. A te családodban viszont megtalálhatja a helyét, ahol boldog és kiegyensúlyozott kedvencként töltheti majd éveit. Nem kizárt, hogy egy mentett kutya esetében további foglalkozásokra van szükség. Hogy a te kiválasztottad ezt igényli-e, azt a gondozóktól tudod megérdeklődni, hiszen ők töltik együtt a mindennapjaikat vele. A kutyaiskola egyébként mindenképpen jó ötlet, hiszen így sokkal könnyebbé válik majd a kommunikációtok. Azt, hogy az örökbefogadás pénzbe kerül-e, vagy hogy mennyibe, azt helye válogatja. Mi azt javasoljuk, hogy ha a menhely nem is kér támogatást, a munkájukért cserébe megérdemelnek némi adományt, vagy ha a pénzt nem preferálod, akkor a kutyáknak is vehetsz tápot, hiszen az mindig fogyóeszköz.

Csapatunk lelkesen támogatja az utcára került kutyák mentését. Így neked is azt javasoljuk, hogyha teheted, közülük válaszd ki az új kedvencet.

Ha pedig a kutyaápolás legfontosabb kellékeit szeretnéd beszerezni, akkor webáruházunk áll rendelkezésedre. Samponok, szappanok és ápolószerek széles kínálatával várunk, melyekkel nemcsak a jól megérdemelt gondoskodást biztosíthatod négylábú barátod számára, de teljesen természetes alapanyagokból is készültek.

0
    0
    Kosarad
    A kosár üresTermékek