A szúnyogok csípése nemcsak kellemetlen, de halálos kimenetelű is lehet a kedvencünkre nézve.

Ugye ti is szerettek nyári este, a kellemes levegőben nagyokat sétálni? Végre kimehetünk a kutyánkkal, nem kínoz a hőség, nem lóg – annyira – a kutyánk nyelve sem… De ne feledkezzünk meg a szúnyogok támadásáról! Ne becsüljük alá őket, hiszen csípésük a kutyánk életébe kerülhet!

A szúnyogok csípésükkel többféle betegséget terjesztenek. Magyarországon 3-4 olyan szúnyogfaj van, amely olyan fertőzést hordozhat, ami súlyos megbetegedéssel, szívféreg fertőzéssel jár. A szívféreg fertőzéstől pedig nagyon nehéz es költséges megszabadulni, kezelés nélkül pedig a halalba vezet. A csípést követően kb. 7 hónap alatt válnak a lárvák férgekké, amik megtelepszenek a szívben, tüdőben es szaporodni kezdenek. Ami megdöbbentő, hogy ezek a férgek 6-7 évig is elélnek egy kutyában, akár 250 féreg is tenyészhet és a 30 cm hosszúságot is elérhetik.

 

A szívféreg fertőzés tünetei sajnos csak később jelentkeznek, amikor már egyre több féreg tenyészik a szívben, tüdőben. Köhögés, aktivitás csökkenés, fáradékonyság a jellemző. Ha gyanakszunk, hogy szívférges lehet imádott kedvencünk, úgy azt az állatorvos vérvétellel diagnosztizálja.

Nagyon fontos tudni, hogy ezt a súlyos betegséget kivédhetjük! Léteznek erre nyakörvek, cseppek, tabletták, melyek állatorvostól beszerezhetők! Mivel a macskákat is érintő betegségről van szó, ne feledjük őket sem a megfelelő védelemmel ellátni!

A kutyakozmetikumainkban találsz 100%-ban természetes, bőrbarát levendula és teafa olajjal gazdagított kutyasamponokat. A teafa- és a levendulaolaj köztudottan kiváló fertőtlenítő, jellegzetes, intenzív illata a bolhákat, szúnyogokat is távol tartja. Azonban a bolhairtó és szúnyogok elleni szereket nem helyettesíti, de a már meglévő védelem erősítésére kiválóan alkalmas. Ezeket ITT megtekintheted. 🙂

0
    0
    Kosarad
    A kosár üresTermékek