1. Nem megfelelően beállított hőfok

Ugyan úgy, mint a kisbabák esetében, a kutyáknál is az alkarunk segítségével állítsuk be a megfelelő, langyos vízhőfokot.

2. Vízsugár

A hangos, sokszor túl erős vízsugár kellemetlen lehet kutyánk számára, megijesztheti őket, ami nem éppen ideális, a fürdetéshez szoktatás folyamatában. Vízsugár, illetve a csapból folyó víz helyett, használjuk inkább a zuhanyrózsát.

Bár ez nagymértékben megkönnyíti a fürdetést, még így is érdemes a kutyus mancsaival kezdeni, majd hagyni, hogy megszokja a vizet, talán még élvezze is hogy lábaival pancsolhat kicsit. Ahogy megnyugodott, haladhatunk felfelé és benedvesíthetjük a test többi tájékát is.

3. A nem megfelelő kutyakozmetikum, kutyasampon használata

Mivel a kutyák bőrének PH értéke más, mint az embereké, a kifejezetten számukra készült samponok használata ajánlott. Az emberi felhasználásra készített kozmetikumok kiszáríthatják a kis tappancsosok bőrét, illetve allergiás reakciót is kiválthatnak náluk. Amennyiben nem vagyunk biztosak benne, hogy milyen sampont használjunk, kérjük ki állatorvosunk tanácsát. Amennyiben különösen érzékeny bőrű kutyánk van érdemes először csak egy kisebb területen, mondjuk a hátsó lábain tesztelni a választott készítményt, majd néhány napig várni és megfigyelni az esetleges hatásokat.

Itt engedjétek meg, hogy ajánljam Önöknek a Sheila kutyakozmetikumokat, melyek minden kritériumnak maradéktalanul megfelelnek, sőt, magasan túlteljesítik azokat. A Sheila kutyakozmetikumok valóságos kényeztetést jelentenek négylábú barátainknak!

0
    0
    Kosarad
    A kosár üresTermékek