4. A nem megfelelő fürdetési sorrend

Ahogy a nedvesítést is, a kutyasampon bemasszírozását is a mancsoknál kezdjük el, majd felfelé haladva folytassuk, a legvégén érve el a fejet. Miután felvittük a szert, pár percig hagyjuk, hogy az megtegye jótékony, tisztító hatását, jobb esetben, ahogyan a Sheila kutyakozmetikumok esetében is van, ápolja a bőrt és a szőrzetet. Mialatt a kutyasampon kifejti hatását, alaposan masszírozzuk azt a szőrbe, a kutya testfelületén, egységesen. A szemeket gondosan elkerülve, mossuk meg a kutyus arcát is egy ruha rongy, vagy vatta segítségével. A füleket is megmoshatjuk, de öblítésnél ügyeljünk, hogy a fej megfelelő oldalirányú döntésével elkerüljük, hogy víz jusson bele.

Az öblítésnél pont fordítva haladjunk, mint eddig, először a fejet, majd lefelé haladva az egész felületet alaposan öblítsük le, gondosan ügyelve, hogy sehol ne maradjon a kutyasamponból.

5. A kutya fésülése

Nagyon fontos, főleg a hosszú szőrű fajtáknál, hogy rendszeresen fésüljük ki kutyánk bundáját. Az elhanyagolt szőrzet összecsomósodhat, ami komoly kellemetlenséget okozhat kedvencünknek, és annak a kifésülése fájdalommal is járhat. A rendszeres kefélés, vagy fésülés az elhalt szőrt is eltávolítja. Itt nagyon fontos odafigyelni, hogy csak a jó minőségű eszközöket alkalmazzuk, mert akár fel is sérthetjük kutyánk bőrét. Szinte minden fajtára igaz, hogy csak teljesen száraz szőrzetet szabad fésülni.

6. A szőrzet szárítása

A hajszárítót bár sok kutyus nem szívleli, de hideg időben, vagy bizonyos esetekben elkerülhetetlen a használata. Fontos, hogy mind a hajszárító, mind a törülköző, illetve egyéb szükséges eszközök, már a fürdetés előtt legyenek a kezünk alá készítve.

Érdemes kutyánkat már kölyökkorától hozzászoktatni a hajszárító zajához, hogy később ne féljen tőle. Amennyiben ezt a szárítási módot választjuk, nagyon fontos odafigyelni, hogy a levegő, amit fúj, ne legyen forró, hiszen ez megégetheti a kutyánk bőrét.

7. Nem szabad túl gyakran használni a kutyasampont

Bár, ma már vannak nagyon jó, kímélő és ápoló, kifejezetten kutyák számára készített samponok, mint például a Sheila Pihentető Wellness Levendulás Kutyasampon, a túl gyakori samponos fürdetés még így is kellemetlen következményekkel járhat. Az általános vélemény az, hogy havi egy fürdés elegendő a legtöbb kutyának, de erről érdemes állatorvosunkkal konzultálni, mert a válasz nagy mértékben függhet a kutyus fajtájától, életvtelétől és a használt kutyasampontól is.

0
    0
    Kosarad
    A kosár üresTermékek