Amikor családi vakációra kerül sor és a családban kutya is van, komoly fejtörést okozhat a helyszín kiválasztása. Nem minden helyen fogadják szívesen a kutyusokat. A problémákat tetézi, hogy akadnak olyan üdülők is, ahová ugyan magaddal viheted a négylábút, a körülmények mégsem megfelelőek egy kutyus számára.

Ilyenkor kezdetét veszi a fejvesztett keresés, az ismerősök faggatása, posztok tömkelege a kutyás Facebook csoportokban. Elvégre a házi kedvenc éppúgy családtag, mint bárki más. Ha szerencséd van, végül találsz olyan helyet, ahol kompromisszumokkal ugyan, de eltölthettek néhány nyugodt napot. Ám az sem ritka, hogy a keresés végül sikertelenül zárul.

Mi a megoldás ilyen esetekben? Egyáltalán, mi az, amire figyelni kell, amikor kutyás nyaralást szervezel?

Egyáltalán mit keresünk?

Ideális esetben a szálloda vagy üdülő honlapján a főoldalon jelzik, ha magaddal viheted a kedvencedet. Ám tapasztalatból tudjuk, hogy nem minden eset ideális, így ez a feltétel sem valósul meg minden esetben.

Ha nem találsz ilyen jelzést még nem kell elkeseredned. Gyakran megesik, hogy ezt az információt az áraknál vagy a szobák adatainál találod meg. A kutya fogadása ugyanis a legtöbb helyen pluszköltségeket jelent. Többnyire 2-3000 forintnyi összegről beszélünk, de az összeg helyenként ettől eltérhet. De nem is az összeg az, ami valójában fontos ebben az esetben.

Egy ekkora összeg elvégre nem nagy összeg azért cserébe, hogy az eb jól érezze magát. A kérdés viszont az, hogy vajon tényleg jól fogja-e érezni magát. Erről viszont merőben kevés információt nyújtanak a szállodák, így aztán megeshet, hogy csak az érkezés után derül ki, mégsem olyan ideális ez a helyszín, mint gondoltad.

Mire lesz szükségetek az üdülés folyamán?

Az első és legfontosabb kérdés, hogy tudsz-e majd megfelelő mozgásteret biztosítani a kutyád számára. Ezért is ideálisak az apartmanok a kutyás nyaraláshoz. Ám ha a ti választásotok szállodára esett, akkor sincs baj. Rengeteg hotel rendelkezik tágas udvarral de az is jó alternatíva, ha a környéken van elegendő zöldterület.

A másik sarkalatos pont pedig a környék. Nyilván nem szeretnéd bezárni a kedvencedet arra az időre, amíg felfedezitek a várost. Ez még általában nem is jelent problémát. Ugyanakkor azt viszont nem árt feltérképezni, hogy vannak-e kutyabarát éttermek és strandok a környéken.

És hogy hol találhatsz olyan helyszínt, ami minden kritériumnak megfelel?

Több olyan weboldal is elérhető napjainkban, amelyek nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, hogy segítsenek a gazdiknak a megfelelő szállás felkutatásában. Az Utazzakutyaddal.hu oldalán rengeteg külföldi és belföldi szálláshely között böngészhetsz.

Ha pedig arra vagy kíváncsi, hogy hová érdemes benézned a blökivel a nyaralás ideje alatt, akkor a Kutyabarát.hu lehet ebben segítségedre. Itt is találhatsz állatbarát szálláshelyeket, ám ezen túlmenően kutyapanziókat, vendéglátóipari egységeket, de még akár fitnesz termeket is találhatsz, ahol szívesen látják a négylábúakat is.

Természetesen arról sem szabad megfeledkezni, hogy nem csak a szállásoknak vannak kötelességei a vendégekkel szemben. Nektek is be kell tartanotok majd az alapvető illemszabályokat, elvégre nem a te családod lesz az egyetlen, aki ott szeretne majd kikapcsolódni.

Kétségtelen, hogy ma még messze van az ideálistól a kutyás nyaralások szervezése. Az viszont üdítő, hogy az évek előrehaladtával egyre több lehetőség áll rendelkezésre. De ha biztosra szeretnél menni, akkor jobb, ha most kezdesz el tervezni, különben elfogynak a jó helyek a nyárra.

0
    0
    Kosarad
    A kosár üresTermékek