Habár a télnek lassan vége és a járdákat egyre kevésbé sózzák, ez nem jelenti azt, hogy megfeledkezhetsz a kutyusod tappancsairól. Velünk ellentétben ők mezítláb járnak, így rengeteg kihívásnak van kitéve ez az érzékeny felület, melyet éppen ezért mindig érdemes ápolni. Alábbi tanácsainkkal biztos lehetsz benne, hogy kedvenced mancsai mindig puhák és erősek maradnak.

A mancsok bőrfelületét nem fedi szőr, így könnyen fennáll a veszélye a kiszáradásnak és a különböző sérüléseknek. Képzeld csak el, hogyha neked kellene például a forró aszfalton sétálnod cipő nélkül. A kiszáradás következtében a bőr ráadásul berepedezhet, ami melegágya a különböző bőrbetegségeknek is.

Mivel ápold a tappancsot?

Ahhoz, hogy a megfelelő ellenálló képességet biztosíthasd négylábú barátod számára, fontos, hogy a megfelelő kozmetikumokat alkalmazd. Akárcsak a saját lábápolásod esetén, az ő talpáról is kímélő módon kell gondoskodnod. Mit jelent ez? Hogy olyan ápolóval kényeztesd, ami nem okoz számára irritációt, táplálja bőr különböző rétegeit és lehetőleg hamar felszívódik.

Tehát milyen a jó ápolókrém? Természetesen hipoallergén, hiszen ebben az esetben nem kell különböző irritációktól és allergiás reakcióktól tartanod. Ezek a tünetek neked is igencsak kellemetlenek lennének, hát még egy kutyusnak, aki nem érti, hogy mitől viszket és fáj. Nyilván nem szeretnél ilyen kellemetlenségeket okozni a számára.

Az állatápolásban fontos szempontnak tartjuk azt is, hogy a termékeket állatokon ne teszteljék. Elvégre nem volna túl fair dolog másoknak szenvedni az esetleges, tesztelés alatt előforduló mellékhatásoktól, hogy aztán csak a többiek élvezhessék az előnyeit. A gondoskodás elvégre minden házi kedvencnek alanyi joga.

Ezért gondolkodj natúrban

Ha a kedvenceidről van szó, nem érdemes megfeledkezned arról sem, hogy ők sokkal érzékenyebben reagálhatnak a különböző kemikáliákra. Valójában a gazdik számára sem túl egészségesek ezek a vegyszerek, ám a kutyák esetében ez a veszély sokkal nagyobb mértékben van jelen. Az ő szervezetük sokkal kevésbé van hozzászokva az ilyen kihívásokhoz.

Az sem elhanyagolható szempont, hogy a termék, amit használsz, gazdaságos legyen. Habár bizonyára mindent megtennél a szőrös kis barátodért, sosem árt, ha nem kell időről időre egy félig teli tégelyt kidobnod, mert lejárt a szavatossága. Ehelyett inkább válassz olyat, ami sokáig megőrzi frissességét és hosszú távon alkalmazhatod.

Ennek érdekében a Puha Tappancs Mancsápolót airless tégelyekben helyezzük el. Ennek az új technológiának köszönhetően a tégelybe való nyúlkálás nélkül nyomhatod a tenyeredbe a krémet. Az adagoló ráadásul arról is gondoskodik, hogy mindig csak annyi kerül ki a tégelyből, amennyit valóban fel fogsz használni a krémezés során.

Ha nem kell a dobozba nyúlkálnod, az azért is hasznos lehet, mert így a különböző szennyeződések sem kerülnek bele a krémbe. Biztosan te is találkoztál már a jelenséggel, amikor elfelejtettél esetleg kezet mosni, a kosz pedig beleült a kedvenc kozmetikumodba. Ezek a nem kívánatos betolakodók aztán benne is maradnak a krémben, ami így komoly minőségi romlásnak van kitéve.

Őrizd meg a kutyusod mancsának puhaságát és rugalmasságát a megfelelő hidratálóval! A Puha Tappancs Mancsápolóval nem kell félned a nem kívánatos mellékhatásoktól, ráadásul a használata kifejezetten gazdaságos. Ha a kutya boldog és egészséges, akkor a gazdi is elégedettebben dől majd hátra, hiszen így igazán önfeledt lehet az együtt töltött idő

0
    0
    Kosarad
    A kosár üresTermékek