A Manó Kutyakozmetika tulajdonosa, Benke Adrienn kutyakozmetikus tollából:

„Mielőtt azt gondolnád, hogy a száraz sampon kutyák számára egy újabb hóbort, figyelj!

A szeretet közted és kutyád között sok mindent elvisel, de valljuk be őszintén a kutya szag nem az egyikük! Nem is beszélve arról, hogy míg egyes kutyák örömmel ugranak a kádba, mások szó szerint világgá futnának, ha fürdésről van szó.

Kemény dolog kutyát fürdetni. Én már csak tudom. 🙂 És nem is szabad örökre lemondunk arról, hogy a koszos kutyát jó alaposan megsikáljuk a kádban. De vannak olyan idők, amikor a kutyák számára készült száraz sampon igenis hasznos…

A száraz sampon előnyei kutyák számára:

Mint nekünk, embereknek, a kutyáknak is rendszeres fürdésre van szükségük. A kutya testén faggyúmirigyek vannak, ugyanúgy, mint az emberekén, mely egy olajos anyagot választ ki, amit faggyúnak neveznek. A faggyú tartja a bőrt és a hajat nedvesen és fényesen, de amikor túltermelődik, a szőr szagossá, és zsírossá válhat.

Egy száraz sampon használata egy gyors alternatívát kínál a kutya bundájának és testszagának frissítésére két fürdetés/kozmetika között. Csak masszírozza be, a felesleget kefével vagy hajszárítóval távolítsa el és kész is!

Ha rövid időre elutazik a kutyájával, a száraz sampon szagtalanítja és megőrzi bőrének és szőrének egészségét egészen addig, amíg haza nem jön. Természetesen mindaddig, amíg kedvencünk nem hempereg bele valami extrém szagos vagy koszos dologba!

Kevés az idő a munka után és látogatók érkeznek? Nincs ideje a kutya fürdetésére és szárítására, mielőtt a vendégek megérkeznek? Használjon száraz sampont a kutyusán mindenki elégedettségére.

Hogyan működik a száraz sampon kutyák számára?

A száraz samponok a kutyák bundájában felhalmozódott faggyút és olajat nyelik el. Fő alapanyagai általában keményítő és bizonyos agyag típusok. Ezek elnyelik a túlzottan felhalmozódott nedvességet és a hozzáadott illatanyagok segítenek a szag megszüntetésében.

Mivel a száraz sampontermékek a kutya bundáján maradnak, nem távolítják el a faggyút, így a szőrt továbbra is rendszeres fürdetéssel kell megtisztítani.

Ne feledd, hogy a samponok túlzott használata felboríthatja a kutyája bundájában lévő természetes olajok egyensúlyát. A vízmentes sampon használatával csak a felesleges felhalmozódást szüntetjük meg és gyors segítség lehet amennyiben nincs időnk megfürdetni kedvencünket vagy a kutyakozmetikus nem tud minket azonnal fogadni!”

Szeretnéd Te is kipróbálni? Nézd meg száraz kutyasampon kínálatunkat IDE KATTINTVA!

0
    0
    Kosarad
    A kosár üresTermékek