Akárcsak vásárlásnál, egy kutya örökbefogadására is fel kell készülni a jövendőbeli gazdinak. Nem csak az otthonodat kell előkészíteni az új családtag érkezésére, de már a menhelyen is érdemes arra törekedni, hogy a későbbiekben könnyebb legyen a beszoktatás és az együttélés a blöki és a családtagok számára egyaránt.

Sokan esnek abba a hibába, hogy a szerződés aláírásának napjára csak egy pórázzal érkeznek meg. Később otthon jön a felismerés, hogy a négylábúnak kellene valahol aludni, nincs tálja és tápot sem ártana venni. Természetesen jobb esetben még egy utolsó pillanatban történő kapkodós bevásárlással ez orvosolható, de mi ezt inkább nem javasoljuk.

MIRE FIGYELJ A MENHELYEN?

Ha már korábban jártál a telepen, vagy tájékozódtál az interneten és van jelölted, viszonylag egyszerű a dolgod. Az ismerkedés alkalmával fel tudod mérni, hogy van-e már esetleg olyasmi, amit megtanult a kutyus és mi az, amit neked kell majd megismertetned vele.

A gondozóktól célszerű megérdeklődni az utolsó féreghajtás, fürdetés és orvosi vizsgálatok időpontját, valamint azt is, hogy szobatiszta-e az eb. Utóbbi különösen akkor fontos, hogy az árva nem kölyök, hiszen ebben az esetben is előfordulhat, hogy még nem volt alkalma megtanulni, hogy a dolgát a séta alkalmával intézze el.

BEVÁSÁRLÓLISTA

Arra már a bevezetőben is felhívtuk a figyelmedet, hogy a bevásárlással nem érdemes várni az örökbefogadás napjáig. Sokkal jobban jársz, ha előre bevásárolsz, így kevesebb kellemetlen meglepetés ér majd. Így is előfordulhat, hogy kimarad valami, de a létfontosságú dolgokat jobb, ha előre beszerzed. De mik ezek a létfontosságú dolgok?

Például a kutya fekhelye, amit érdemes olyan helyre tenni, ahol könnyen tudsz majd takarítani. Szerezd be a kutyus tálkáit is és mielőtt elhozzátok őt, a vizes tálat töltsd is meg. Emellett feltétlenül vegyél néhány játékot is, lehetőleg különböző típusúakat, így majd eldöntheti, hogy melyik a nyerő nála. A befogadásra pedig érkezz pórázzal!

Első napok az új otthonban

A kutya elhozatalát célszerű úgy időzíteni, hogy néhány napot otthon tudj vele tölteni. Neki hatalmas változás lesz az, amikor kiveszed őt a megszokott környezetéből és elviszed egy teljesen idegen helyre. Még nem ismeri a szabályokat és az egyetlen ismerős pontja az új életében te leszel, mivel veled már találkozott.Az első néhány napban te is felmérheted, hogy hogyan viselkedik a mindennapokban és lesz alkalmad arra, hogy megtanítsd neki, mit szabad és mit nem. Sok kutya nagy érdeklődést mutat például a kábelek iránt, ami az állatra és a lakásra nézve is veszélyes. A kezdeti időszakban rászoktathatod, hogy békén hagyja őket, így nem lesz probléma, amikor otthon marad egy kis időre.Ha a fentebb megismert előkészületeket megteszed, azzal nem csak a hazaérkezés lesz könnyebb, de a későbbi együttélés alapjait is lefektethetitek. Ne feledd, hogy ezek a kutyák valaki számára már feleslegessé váltak. A te feladatod megmutatni neki, hogy családban élni mennyire jó dolog.

A szőrápolás és higiénia legfontosabb eszközeit pedig könnyedén beszerezheted WEBÁRUHÁZUNKBAN. Kímélő termékeink alkalmasak minden szőrtípus gondozására, nem tartalmaznak állati eredetű összetevőket és a tesztelésben sem vettek részt állatok.

0
    0
    Kosarad
    A kosár üresTermékek