Végre kitört a nyár, és legtöbbünk gőzerővel készül a nyaralásra. De mi legyen a kutyával? Sokszor családon belül is megoszlanak a vélemények erről. Kutyás nyaralás legyen? Vagy inkább maradjon itthon rokonoknál, barátoknál? Esetleg adjuk panzióba? Mi jobb nekünk? Mi jobb a kutyának? A döntés sok mindentől függhet, nézzük ezeket.

CSALÁDTAG

A kutyád természetesen számodra is a család része, ezért az örömteli pillanatokat is szeretnéd vele megosztani. Ilyen egy nyaralás is, ahol vele együtt élvezheted a strandot és fedezhetsz fel vele új helyeket. Nézzük azokat az eseteket, mikor a kutyának is jobbat tesz, ha magaddal viszed!

Ha nem nagy a távolság

Ha belföldi úticélt választasz, vagy a környező országokat, akkor könnyebben magaddal tudod vinni kedvencedet. Ilyenkor fontos, hogy kutyás szállást keress magadnak, de ezen belül is egyeztess a szállásadóval. Kérdezd meg tőle előre, a hotel, apartman, kert mely részét használhatja a kutyus is. Illetve nem árt a méretekre és fajtára is kitérni. Sokan sajnos úgy hirdetik magukat kutyabarát szálláshelyként, hogy a 10 kg-nál nagyobb kedvenceket illetve bizonyos fajtákat nem szívesen látnak. Ne a helyszínen derüljön ki, hogy mégis más szállást kell keresnetek!

Arra is gondolni kell, hogy mi legyen a kutyával, amíg nektek kutyamentes programotok van. Sok hotelben a kutya például nem mehet az étkező részbe. Ha nem vagy biztos benne, hogy nyugodtan, ugatás és rongálás nélkül a szobában tud maradni, akkor bizony kell a felügyelet.

Ha múzeumi programot, este pedig táncos bulit terveztek, akkor szintén ez a helyzet. Érdemes úgy összeállítani a programot, hogy abban kutyusod is részt vehessen.

Ha a kutya otthon marad:

A gazdik általában ettől félnek legjobban. Hisz kedvencünk kötődik hozzánk, és ez kölcsönös. De hosszabb repülő-vagy autóút esetén valószínűleg jobb lesz neki, ha otthon hagyjuk.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy ha jó helyen van a kutya, netán olyan helyen, amit ismer, és esetleg egy kutyabarátja s vele van, akkor kitűnően érzi magát.

A legoptimálisabb, ha a kutyus a saját környezetében marad, egy általa jól ismert családtaggal. Így a legkisebb számára a változás és a stressz. És így te is nyugodtabb vagy. De biztos nagyon fog örülni így is, ha hazaérsz majd!

Ha ismerősnél hagynád:

Itt nagyon fontos a megbízhatóság. Sajnos sok hír felröppen minden nyáron arról, hogy egy- egy ismerősnek sikerül elveszítenie a rábízott kutyát. Mindenképp olyan helyre add, akiben teljesen megbízol, aki ismeri a kutyádat, és tudja kezelni. Az is egy jó pont, ha az ő saját kutyájával a te blökid már eleve jóban van. Ha kertes házban lakik, bizonyosodj meg róla, hogy a te kutyád nem tud-e kiszökni a kerítésen. Ha pedig lakásban, akkor próbáljátok ki, vajon nem okoz-e gondot a napi többszöri séta, tudja-e kontrollálni a kutyát. Saját fekhelyét mindenképp vidd ilyenkor magaddal az új szálláshelyre, hogy a blöki a saját, megszokott helyén alhasson.

Oltási könyvét is mindenképp add át a felvigyázónak, és tegyél rá bilétát is, biztos ami biztos.

Panzió:

A kutyapanzió előnye, hogy biztonságban van a kutyád, hozzáértők felügyelete alatt, ráadásul kutyatársaságban. Jó esetben tehát unatkozni sem fog. A jó panziók, ahol tényleg minőségi ellátást, hozzáértő foglalkozást, szükség esetén azonnali orvosi ellátást kapnak a kutyusok, hamar betelnek. Érdemes már a tavasz folyamán keresgélni, és személyesen ellátogatni pár helyre. Megnézheted, hol alszanak a kutyák, hova vannak kiengedve napközben, van-e elég mozgásterük, esetleg pancsolójuk. Rá lehet kérdezni, milyen ételt kapnak, hogy neked kell-e vinni a megszokottat. ha pedig rendszeresen gyógyszert kell szednie a kutyádnak, akkor odafigyelnek-e, hogy megkapja azt.

Egyes panziók kutyanapköziként is működnek. Így akár ki is próbálhatod, ha egy-egy napra otthagyod a blökit, vajon tetszik-e neki.

 

Jó nyaralást kívánunk Nektek! És ha úgy döntesz, hogy magaddal viszed a kutyát, ne felejts el neki is bepakolni egy sampont vagy szappant! A nyaralás során is adódhatnak „balesetek”, és ha egy gyors fürdetésre van szükség, kéznél legyen, ami kell! Itt válogathatsz: TISZTÁLKODÓ SZEREINK

0
    0
    Kosarad
    A kosár üresTermékek