Amikor a kutyád fürdetésére kerül a sor, gyakori a dilemma, hogy mivel is lenne érdemes fürdetni. Samponnal, vagy inkább szappannal? És ha már ez a kérdés eldőlt, akkor mégis melyikkel? A válasz természetesen ennél jóval komplexebb, ezért most egy kicsit bevezetünk a fürdetés rejtelmeibe is.

A megfelelő ápolót már csak azért sem egyszerű megtalálni, mert minden kutyus más. Amellett, hogy a fajtából adódóan jelentős eltérések lehetnek szőr és bőr területén egyaránt, az sem mindegy, hogy a kis barátod mennyire érzékeny. Sőt, olyan fajták is akadnak, akiknek a bőre kifejezetten speciális ápolást igényel. Ilyenkor bizony nehéz a döntés.

Tűt a szénakazalban?

Ne aggódj, szerencsére ennyire azért nem nehéz a választás. De talán a bevezetőből már te is rájöhettél, hogy az elsődleges kérdést nem az jelenti, hogy sampont vagy szappant érdemes alkalmazni. Sokkal fontosabb kérdés, hogy a kedvencednek milyen igényei vannak, hiszen egy rossz választással igen kellemetlen bőrproblémákat szerezhet.

Például ha a kutyád szőre hosszú és könnyen gubancolódik, akkor nagy segítség lehet a Pihentető Wellness Levendulás Sampon, ugyanis ezt a sampont úgy fejlesztettük ki, hogy a tisztítás mellett segítse a fésülést is. Ezzel a fürdetést követő ápolás neked és négylábú barátodnak is könnyebb lesz, ahelyett, hogy kergetned kellene a lakásban fésűvel a kezedben. 

Érzékeny bőr esetén pedig még inkább érdemes megválogatni, hogy mivel mosod le a koszt a kutyusról. Ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor célszerű lehet először kis felületen kipróbálni a kiválasztott sampont vagy szappant. Így könnyedén elkerülheted majd a kellemetlen meglepetéseket, amiktől egyébként a blöki szenvedne.

Így fürdesd a kedvencedet

Ha a szükséges eszközöket már beszerezted, nincs más hátra, mint maga a fürdetés. Ám nem mindegy, hogy mindez hogyan történik. Amennyiben ez a kutyád első fürdése, akkor célszerű még nagyobb gondot fordítani rá, ez az élmény ugyanis meghatározó lesz számára a későbbiekben. Te sem szeretnél folyton hadakozni vele, igaz?

Ha a tappancsos szőre hosszú, akkor először is keféld ki alaposan, így megszabadíthatod a kihullott szőrtől és csomóktól. Utána jöhet is a nagyja: vizezd be a kutyusodat a nyakáig, majd a felhabosított szappannal vagy samponnal mosd át alaposan a testét a talpaktól indulva. Ügyelj arra, hogy bizonyos szappanok, mint például a Nagy Csobbanás Kutyaszappan igényelnek néhány perc hatóidőt.

Az öblítést fordítva kell végezni, mint a szappanozást. Ennél a folyamatnál légy alapos, ne maradjon sampon a kutya szőrében! Mielőtt megrázná magát, gyorsan bugyoláld be egy puha törölközőbe, már ha nem szeretnéd, hogy mindent összevizezzen. Hideg időben besegíthetsz a száradásnak hajszárítóval is, de ezzel érdemes óvatosnak lenni, mivel sok házi kedvenc nem szereti.

A választásnál tehát mindig figyelj arra, hogy mi az, amit a kutyusod teste igényel. Az ő esetükben különösen fontos a kímélő ápolók használata, hiszen a bőrük sokkal érzékenyebb, mint az emberé, ezért könnyen áldozatul eshetnek az irritációnak vagy az allergiának.

Biztosra mennél? Akkor érdemes tenned egy próbát a Sheila samponokkal és szappanokkal. Ezek kímélő fürdetők természetes anyagokból készülnek, káros anyagok felhasználása nélkül. Ráadásul 100%-os pénzvisszafizetési garanciát is vállalunk termékeinkre, amennyiben nem lennél velük elégedett.

0
    0
    Kosarad
    A kosár üresTermékek