A leggyakoribb probléma, melyet a toklász okoz kutyáinknál, a hallójáratban keletkezik. Az ide kerülő növényrész rövid idő alatt külső hallójárat gyulladást okoz. Ennek legáltalánosabb jele, ha kutyusunk rázni kezdi a fejét. Sajnos, a kertben tartott állatoknál, sok esetben csak akkor vesszük észre, hogy baj van, amikor már kialakult a fülgyulladás. Ennek jelei a fejrázás, a fej ferde tartása, a fülekben összegyűlt, bűzös váladék és a fülek dörzsölése.

Amennyiben időben észleljük a problémát, elég lehet, ha az állatorvos eltávolítja a toklászt, de idült esetben a kalászt megtalálni is kihívás, illetve a gyulladást is megfelelő módon kell kezelni. A toklász okozta gyulladásokra az egyik kiváló készítmény, a Sheila Kozmetikum Fül és bőrredő tisztító folyadéka.

Amennyiben még ekkor sem vesszük észre a toklász jelenlétét, akár a dobhártyát átfúrva középfül, vagy még mélyebbre hatolva belső fül gyulladást is okozhat.

A második leggyakoribb probléma, melyért a toklász a felelős, akkor keletkezik, mikor a növény kalásza a lábujjak közé jut, és ott sérti fel a bőrt. Ilyenkor először egy duzzanat keletkezik, majd ez súlyosbodva gennyedző tályoggá alakul. Ebben az esetben a kutya sántíthat, illetve feltűnően sokat nyalja a lábát.

Sajnos gyakran csak a már váladékozó sebet vesszük észre, mely nem gyógyul.

A toklász gyakorta okoz problémát a szemhéjak mögé kerülve is, ahol kötőhártya gyulladást vagy szaruhártya sérülést okozhat. De bejuthat az orrnyílásba prüszkölést okozva, vagy befúródhat a mandulák nyálkahártya redőibe, a száj-garat üregébe, kanoknál a tasakba, szukáknál a hüvelybe is. Tehát nem szabad fél vállról venni a toklász okozta veszélyeket és érdemes elővigyázatosságból felszerelkeznünk a Sheila Kozmetikum Fül és bőrredő tisztító folyadékával, mely nagymértékben segíthet a fertőtlenítésben, illetve a gyulladás csökkentésében.

0
    0
    Kosarad
    A kosár üresTermékek