Korábbi cikkünkben már írtunk arról, hogy miért fontos a kutyák mancsainak rendszeres ápolása. Mivel ők „mezítláb” mennek mindenhová, az esetükben kiemelt jelentősége van annak, hogy a bőrük megkapják a kellő védelmet a különböző környezeti hatásokkal szemben. A legkritikusabb időszak ebben a tekintetben a tél és a nyár.

Nyáron a tűző napsütésben felforrósodik az aszfalt, ami akár komoly égési sérüléseket is okozhat az ebek számára. Ez nem csak fájdalmas, de mivel a talpakról beszélünk, a járást is megnehezíti. Felelős gazdiként a te feladatod, hogy vigyázz rá. De mit tehetsz nyáron a beton okozta égési sérülések ellen?

Miben segít az ápolókrém?

A kutyák bőre is érzékeny, akárcsak a tiéd. És ahogyan a saját testeden is alkalmazol testápolót az esti fürdő után, úgy a négylábúaknak is szüksége van erre. Na, nem azt mondjuk, hogy fogd a testápolót és dögönyözd be vele a kedvencedet, mert ez egyikőtök számára sem lenne célravezető.

Egy jó minőségű mancsápolóval viszont sokat tehetsz azért, hogy a finom kis talppárnák sokáig puhák és egészségesek maradjanak. Az egyik fontos szempont a krém kiválasztásakor, hogy hatékony segítséget nyújtson a kiszáradás ellen. A bőr vízvesztése extrém esetben akár fájdalmas kirepedezéshez is vezethet, ami különösen veszélyes a séták alkalmával, mivel könnyedén bejuthatnak a kórokozók a szervezetbe.

A hidratálás mellett a táplálás is lényeges. Ha ellátod a bőrt a megfelelő tápanyagokkal, akkor ellenállóbbá válik és könnyebben tud megküzdeni a különböző kihívásokkal, amelyet az időjárás vagy esetlegesen a betegségek okozhatnak. A bőr táplálásához a krémek mellett gondoskodnod kell a megfelelő étrendről is, így a kutya szervezete képes lesz megerősödni.

Mit tehetsz a mancsokért a krémeken túl?

Az ápolószerek mellett van néhány fontos tényező, amire még figyelned kell. Cikkünket azzal kezdtük, hogy a kánikulában a forró beton milyen problémákhoz vezethet. A séta természetesen nem elhanyagolható. Viszont célszerű ezeket a sétákat olyan időpontban tenni, amikor kevésbé áll fenn ezeknek a sérüléseknek a veszélye.

Amennyiben van rá lehetőséged, igyekezz olyan helyet választani, ahol kevesebb a járda és több a zöldterület, mivel ezzel is csökkented a kockázatot. Ám ez nem mindenkinek áll módjában, hiszen lehet, hogy a betondzsungel közepén élsz. Ilyen esetekben az egyetlen, amit tehetsz, hogy kerülitek a tűző napon való sétát.

Habár a nyári időszakban nem kell sárral és hóval számolnod, ilyenkor is szüksége van a tappancsoknak a rendszeres tisztításra. A por, a különböző szennyeződések bár nem olyan feltűnőek ebben az évszakban, de megtelepednek a bőrön. Egy nedves ronggyal érdemes áttörölni a lábakat, amikor hazaértek.

És természetesen ne feledkezz meg a folyadék utánpótlásáról sem. Habár ez elsősorban nem a mancsok miatt szükséges, de akárcsak neked, úgy a kutyusodnak is szüksége van a hidratáltságra a kánikulában. A nagy melegben könnyebben elveszíti a test a vizet, így ne felejtsd otthon a vizes palackot a sétáknál!

Ha szeretnél gondoskodni a blöki mancsainak védelméről és puhaságáról, szerezd be hipoallergén Puha Tappancs Mancsápolónkat! A krém nem tartalmaz irritáló, valamint állati eredetű alapanyagokat sem, így ideális a kutyák ápolására. Segítségével nem csak a hosszan tartó hidratáltságot biztosíthatod, de még fertőtlenít is, így extra száraz bőrre is ideális választás.

0
    0
    Kosarad
    A kosár üresTermékek