A jó idő beköszöntével megtelnek a kutyafuttatók, beindul az igazi pezsgés. Lasztijukat “mosolyogva” hordozó kutyusok töltik meg a parkokat, végre Te is több időt tölthetsz kedvenceddel a szabadban! Felelősségteljes gazdiként nem árt azonban odafigyelni pár apróságra, mert a nagy melegnek van árnyoldala is! Míg te könnyedén lehűtöd magad, kutyádnak kicsit nehezebb dolga van. Tappancsai, orra és nyelve segítenek számára abban, hogy szabályozza testhőmérsékletét. És természetesen Te is tehetsz azért, hogy blökid “szőrkabátja” ellenére élvezze a nyarat!

Rekkenő hőségben levertséget, étvágytalanságot, fokozott lihegést és nyáladzást vehetsz észre négylábúdon, amik a túlhevülés tünetei is lehetnek. A forró lakásban, vagy egy délutáni sétáltatás alkalmával könnyen megtörténhet a baj, de pánikra semmi ok! Kis odafigyeléssel és az alábbi tippekkel tehetsz azért, hogy kutyád boldog legyen ebben a melegben, és elkerülje a hőguta veszélyét.

 

 

ITATÁS

Fontos, hogy a kutyus vízellátását a melegben még kiemeltebben kezeld, mint máskor. Ellenőrizd a víz hőmérsékletét, és cseréld minél gyakrabban, akár több helyre is kihelyezve vizesedényeket. Ha nagyon nagy a hőség, jégkockát is lehet a vízbe dobni, így tovább marad kellemesen hűvös. Séták, túrák alkalmával pedig fokozottan figyelj a folyadékpótlásra!

ETETÉS

A hőmérséklet emelkedésével észlelheted, hogy kutyusod kevesebbet mozog, és étvágya is csökken. Akárcsak a sétáltatást, úgy az étkezéseket is ideális a kora reggeli és esti órákra időzíteni, amikor csillapodik a hőség, így kedvenced nagyobb kedvvel és évággyal fogyasztja majd étkét. Napközben lepd meg “fagyival”! Kedvenc eledelét kis porciókba fagyasztva garantáltan hűsítő elfoglaltságot biztosítasz neki!

JÁTÉK ÉS SÉTA

Tény, hogy az állatok aktivitása csökken nagy melegben, de hőség ide, vagy oda, nincs az a szőrpamacs, aki ne várná, hogy végre járjon egyet a gazdival. Célszerű a játékos séták idejét reggeli és esti időpontokra ütemezni, amikor hűvösebb a levegő, és a beton sem tűzforró. Ezzel az apró praktikával biztos, hogy sikerül megóvni kedvenced mancsait az esetleges égéstől, testét pedig a túlhevüléstől.

A játékot érdemes fokozatosan, lassú kocogással kezdeni, hangolódni a mindent elsöprő labdakergetés és az eszeveszett rohanás előtt, így is kímélve kutymód szívét és szervezetét.

ÉLŐSKÖDŐK ÉS ROVARCSÍPÉSEK

A prevenció legalább annyira fontos, mint az utókezelés! Javasolt időben felvenni a kapcsolatot az állatorvossal, és a különféle parazitáktól védő cseppeket, oltásokat, gyógyszereket beszerezni a szezon előtt.

Főleg az idei évben, a sorozatos gyérítés ellenére, a sok esőzés következtében megnőtt a szúnyogszaporulat, így erre kiemelten figyelned kell. Nem csak mi, emberek szenvedünk a vérszívók kereszttüzében, négylábú barátainkat is érintik a moszkitók támadásai. Míg az emberi szervezet ellenállóbb, az ebekre kifejezetten veszélyesek a szúnyogok. Az általuk terjesztett, akár halálos kimenetelű szívférgességről korábbi blogbejegyzésünkben itt olvashatsz!

A kullancsok és szúnyogok mellett a harmadik leggyakoribb problémát a darazsak és méhek okozzák. A fullánk eltávolítása után a duzzanatot csillapíthatod jéggel, és jól jöhet egy kalciumtabletta koktél a biztonság kedvéért. Amennyiben allergiás reakciót észlelsz, azonnal fordulj állatorvoshoz!

NAPVÉDELEM

Melyik kutyus ne repesne a boldogságtól, ha végre szabadon pancsolhat a kánikulában? A nagy játék közepette azonban oda kell figyelned pajtid kültakarójának védelmére, hiszen a bőrrák és napégés őt is fenyegeti bundája ellenére!

Blökid bőre speciális gondoskodást igényel, így a káros napsugaraktól is kiemelt figyelemmel kell óvni. Azon túl, hogy árnyékos helyenpihensz meg vele a kutyastrandon, akármennyire is furán hangzik, de naptejjel is tehetsz azért, hogy véletlenül se égjen meg kedvenced. A napégés fokozottan veszélyezteti a rövidebb és világosabb szőrű kutyákat. Krémezésnél semmiképp se hagyd ki az alhas, orr, száj környékét és a füleket. Ha pedig pancsolásra kerül sor, javasolt újra applikálni a fényvédő krémet, mert a felszabadult játék során a blökid szinte biztos, hogy lefürdi magáról.

Legyen szó rovarcsípésről, nyári séták után ápolandó mancsokról, vagy egy frissítő illatos fürdőről a strandon töltött nap után, WEBSHOPUNKBAN biztos, hogy találsz megoldást! Bőrbarát termékeink széles skálája áll rendelkezésedre, hogy boldog, ápolt és kiegyensúlyozott kutyusoddal a nyár minden pillanatát gondtalanul kiélvezhessétek, és életre szóló élményekkel gazdagodjatok!

0
    0
    Kosarad
    A kosár üresTermékek