Előző cikkeinkben adtunk néhány tanácsot arra nézve, hogy miként érdemes felkészülnöd a menhelyi látogatásokra és az örökbefogadásra. Ám speciálisabb a helyzet, ha az új jövevény egy kölyökkutya. Ők még semmilyen tapasztalattal nem rendelkeznek a nagybetűs életről és a világról, így neked kell majd ezeket megmutatnod.

Rossz esetben néhány „jóindulatú” ismerős és rokon még sápítozik is neked, hogy a kicsi mindent le fog pisilni és szét fog rágni. Természetesen az első hét valóban nem egyszerű, de nem törvényszerű, hogy a kiskutya szétszedi az egész lakást. Egy kis következetességgel és gondos odafigyeléssel a legtöbb baleset elkerülhető.

Azok a mocskos anyagiak

Ez az, amiről a legtöbben nem beszélnek, amikor kiskutya érkezéséről van szó, pedig nagyon is fontos. Célszerű úgy készülnöd, hogy a kezdeti időszakban többet fogsz költeni. A dolog oka nagyon egyszerű. A kicsinek még meg kell kapnia az első oltási programot, át kell esnie a féreghajtásokon és chippel is el kell látni.

Hogy ne érjen meglepetés, válaszd ki előre az állatorvost, aki kezelni fogja a csöppséget. A rendelő weboldalán vagy akár telefonon megérdeklődheted az árakat, így tudsz majd kalkulálni.

Az orvosi költségek mellett a bevásárlást is meg kell majd ejtened, mielőtt hazaviszed a picit. A legfontosabb, hogy meglegyen a fekhelye, a tálkái és persze szükség lesz játékokra is, hogy azt gyepálja a függöny helyett.

Mi a helyzet a szobatisztasággal?

Egy párhetes kutyustól nem várhatod el, hogy magától tudja, hol végezheti el a dolgát. A legtöbb eb egyébként odakint szereti ez elvégezni, ám a vizelet- és széklettartásuk még nem olyan fejlett, mint a felnőtt kutyáké.

Ezen a helyzeten sokat segíthet a kutyapelenka. Amíg nincs meg a kiskutya összes oltása, egyébként sem tanácsos sétálni vele, mert még nincs meg a kellő védettsége.

A pelenka használatát úgy tudod a legkönnyebben megszoktatni, ha az anyaggal felitatsz egy keveset a vizeletből. A szagot megérezve könnyen odaszokik majd. Természetesen, ha jó helyre pisilt, ne felejtsd el megdicsérni!

Mit tehetek a bútorok rongálása ellen?

A kiskutyák, akárcsak a csecsemők, még csak most ismerkednek a világgal. A dolgokat igyekeznek minden irányból megvizsgálni: megnézik, megszagolják és meg is kóstolják. Amikor olyasmit rágcsál, amit nem szabadna, akkor határozott „NEM!” paranccsal tiltsd, és adj neki valami mást, amivel játszhat.

Időbe telik, mire megérti, mit szeretnél, ezért feltétlenül legyél vele türelmes. Sok esetben a cél nem a rongálás, hanem egyszerűen játszani szeretne, de még nem tanulta meg, hogy mivel szabad és mivel nem. Idővel megérti, hogy csak a saját dolgait rágcsálhatja és meg fogja őket keresni, ha játékra vágyik.

Tény és való, egy kiskutya rengeteg munkával jár és nagyon sok türelmet igényel. A tapasztalat viszont azt mutatja, hogy még ennek ellenére is ezt az időszakot sírjuk vissza később: amikor még kicsi volt és bolyhos. Tehát ne riasszanak el a feladatok, mivel a kutyába fektetett energia mindig megtérül.

A kutyusnak szükséges sampont és ápolószereket pedig megtalálhatod WEBÁRUHÁZUNKBAN. Natúr és hipoallergén termékeink gyengéden ápolják a kedvencek bőrét és bundáját, így egészséges és boldog lehet az új családtag.

0
    0
    Kosarad
    A kosár üresTermékek